GrondVerzilveren, uw overwaarde contant zónder te hoeven verhuizen

Met GrondVerzilveren® heeft u, als 57 plusser met een eigen woning, de mogelijkheid om uw overwaarde van uw huis of appartement te verzilveren, zonder te verhuizen. 

Met onze seniorendienst krijgt u de waarde in één keer uitbetaald. Hierdoor krijgt u direct meer financiële ruimte voor bijvoorbeeld een woningaanpassing, een vakantiehuis, uw pensioen aan te vullen, extra zorg in te kopen  of een schenking te doen. 

Hoe werkt het
1) Middels een taxatie wordt de waarde van uw grond vastgesteld. 
2) Bij akkoord ontvangt u de grondopbrengst minus eventuele rest hypotheek.
3) Voor het gebruik van de grond betaalt u maandelijks een canon. Uniek is dat de maandelijkse vergoeding, los van de jaarlijkse inflatie, nooit kan worden herzien. Bovendien is deze bij woningverbetering fiscaal in box 1 aftrekbaar.

Op ieder moment kunt u de grond weer terugkopen, maar dit hoeft natuurlijk niet.


Hiermee biedt Grond Verzilveren een consument vriendelijke oplossing voor het maatschappelijk probleem dat huizenbezitters hun overwaarde niet kunnen gebruiken om pensioeninkomen aan te vullen, extra zorg aan huis te regelen of andere grote uitgaven te kunnen doen. 


(Onderzocht door Taskforce Verzilveren, een initiatief van maatschappelijke organisaties, financiële partijen en overheidsinstellingen in een rapport aan minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst.)
 
Persoonlijke gegevens
Om welk huis gaat het?
Bij het gebruiken van dit formulier ga ik akkoord met het opslaan en verwerken van de door mij opgegeven gegevens zoals beschreven in het privacybeleid.