Beschrijving

Wie wil hier nu niet wonen? Wessem, misschien wel het mooiste dorpje van Midden-Limburg, prachtig gelegen langs de Maas met een eeuwenoude dorpskern om het helemaal af te maken. Een kind-en-familievriendelijke omgeving met prachtige natuur verrijkt en gezellige bedrijvigheid het hele jaar door. Geen moment om u te vervelen, maar ook weer een plek om helemaal tot rust te komen.

Niet geheel toevallig hebben wij een schitterend object in de aanbieding. Op Maasstraat 6, dus u raadt het al, met volledig uitzicht op de schitterende Maas! Wie wakker wil worden met een kopje koffie of thee krijgt elke dag een cadeau en frisse energie met zo’n uitzicht of even wegdromen voordat de hectiek van alle dag begint. Indien u droomt over het openen van een Bed and Breakfast is dit de perfecte locatie! U kunt zo beginnen en zelfs uitbreiden!

Maar dat is natuurlijk niet het enige. We nemen u mee in het geheel gerestaureerde historische monumentale pand, gebouwd in 1844. Een pand met vele verhalen en talrijke mogelijkheden, en vele authentieke elementen.
Bij het betreden van de voortuin proeft u al snel enige Franse sferen. Prachtig omheind door sierhekken en hagen, loopt u over beklinkerde maaskeien en kinderkopjes.

Indeling

Het pand kent drie ingangen.

Indien u binnenkomt via de hoofdingang ziet u de prachtige entree met authentieke betegeling. U ziet het vakmanschap in die tijd meteen en tegelijkertijd voldoet het aan de huidige moderne eisen. De entree biedt toegang tot de gezellige woonkamer met open haard en een koddig nisje. Daarachter bevindt zich de oergezellige keuken. Vanuit de keuken komt u in de bedekte binnentuin, welke zeer authentiek is. Vanuit de entree heeft u ook toegang tot de eetkamer of indien gewenst kantoor, met een doorgang naar de keuken. Ook is hier de trap naar de 1e etage, waar zich 3 royale slaapkamers en een riante badkamer bevinden. Vanuit de 1e verdieping leidt een trap naar de zeer royale zolderkamers, waar u de mogelijkheid heeft meerdere kamers te creëren en naar eigen smaak in te richten.
Vanzelfsprekend heeft u vanuit bijna alle ruimtes ruim uitzicht over de Maas.

De tusseningang leidt via een multifunctionele hal naar naar de bijkeuken, de ruime garage en een parterretrap naar de 1e verdieping. Hier treft u een volledig ingericht separaat appartement aan. Perfect voor gasten of desgewenst een Bed and Breakfast.

De derde ingang is een authentieke, grote poort die de toegang biedt naar een geweldig ingerichte garage, maar het kan ook als atelier of feestruimte dienen. Een gezellige garage? Ja, echt waar! Bij het binnentreden ziet u aan uw rechterhand een stevige houten trap die wederom naar de 1e verdieping leidt, waar zich een riante werkruimte bevindt. Van daaruit is er nog een trap naar de zeer ruime oergezellige zolder,  waar nog een schitterend appartement met alle faciliteiten ligt.

Als kers op de taart bevindt zich in het 'douanehuisje' nog een volledig appartementje op de begane grond, met een eigen ingang.

Bijzonderheden

Het huis is eigenlijk niet met een pen te beschrijven. U moet het gewoon zien om niet alleen een beter beeld te krijgen, maar ook te proeven en hoe het voelt om eigenaar te zijn van dit object. Laat staan de talrijke mogelijkheden. Het meeste is al voor u georganiseerd. Dit monumentale pand is vakkundig en met gevoel en smaak opgeknapt. Het kan de tand des tijds gemakkelijk doorstaan. 
Wat ons rest te vertellen is dat u naast het huis een lieflijke patiotuin aantreft. Niet heel groot, maar genoeg om de groene vingers eens goed vuil te maken. Als cadeau 2 prachtige lindes van zeker 100 jaar oud.
Wat u wellicht ook zult aanspreken zijn de volgende prettige voordelen om u wooncomfort tot een grotere glimlach te brengen. De zolder is over de gehele lengte van het pand. Zelfs de langste mens hoeft zich daar niet te bukken. De benedenverdieping is geheel voorzien van fraaie tegelvloeren met vloerverwarming. De ramen met HR++ - glas om de energiekosten tot een minimum te beperken. De jeugd hoeft zich ook geen zorgen te maken. Glasvezel kan zo aangesloten worden.
We hopen u te mogen verwelkomen in dit heerlijke, gastronomisch voelende pand en daar hoort vanzelfsprekend een goed kopje koffie of thee bij.

- Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak
eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”);
- De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de
mondelinge wilsovereenkomst;
- De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 2 weken ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende
notaris te deponeren;
- Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed
inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Kenmerken